Evo kako da MRŠAVITE i dok SEDITE!

0

Najgore što možete učiniti za vaše telo jeste da sedite većinu dana ne radeći ništa. Mišići tako sagorevaju manje kalorija, krv slabije cirkuliše telom, a ujedno povećavamo rizik od hipertenzije, nagomilavanjem lošeg holesterola i sala oko struka.

Ukoliko ste jedni od ovih ljudi, čiji posao zahteva minimum 8-časovno sedenje u kancelariji, savetuje vam se da bar na svakih sat i po vremena prošetate po 5 minuta. Verujemo da postoje trenuci kada vam ni to nije omogućeno. Zbog toga, predstavljamo vam nekoliko kratkih vežbi koje mogu učiniti dosta za vaše telo, u tim okolnostima.

Ispravite noge tako da vam budu paralelne sa podom. Stisnite mišiće bedara i zadržite ih nekoliko sekundi. Nakon toga lagano spustite noge i vežbu ponavljajte nekoliko puta. Ako želite veći napor, vežbu radite sa prekrštenim nogama.

Trbušne mišiće možete vežbati i dok sedite, i to neprimetno. Stisnite trbušne mišiće kao da očekujete udarac i zadržite ih nekoliko sekundi. Zatim opustite telo, a vežbu ponavljajte 10-ak puta, savetuje portal zadovoljna.hr.

Tapkanje nogom ispod stola i okretanje na stolici sagorevaju i do 100 kalorija dnevno. Smanjivanju masti i kalorija doprinosi povremeno istezanje ruku i okretanje glave na obe strane.

Nemojte očekivati da će vam samo ove vežbe doneti cilj. One su samo način da doprinesete mršavljenju i kada nemate uslove za to.

Izvor: Srbija danas

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.