Samaran primljen u bolnicu zbog iscrpljenosti

MONAKO, 14. oktobra 2009. (Beta-AP) - Bivši predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Huan Antonio Samaran primljen je u bolnicu zbog iscrpljenosti, a ne zbog srčanog udara, rekla je njegov portparol.

Samaranu je pozililo na konferenciji Međunarodnog festivala sportskih televizija "Sportel" u utorak, nakon čega je primljen u bolnicu.

"Primljen je u bolnicu zbog iscrpljenosti, ali ubrzo je pušten i sada se odmara u hotelu. U bolnici je boravio samo nekoliko minuta", rekla je Samaranov portparol Eni Inčospi i tako odbacila navode na vebsajtu lista Ekip da je Samaran doživeo blagi srčani udar.

Ranije ovog meseca Samaran je u Kopenhagenu bio član organizacionog odbora kandidature Madrida za dobijanje Olimpijskih igara 2016. godine. Glavni grad Španije izgubio je od Rio de Žanejra u poslednjem krugu glasanja.

Samaran, koji je bio predsednik MOK-a od 1980. do 2001. godine, pre dve godine je dva dana proveo u bolnici zbog vrtoglavice, dok je 2001. hospitalizovan u Švajcarskoj zbog premora i visokog krvnog pritiska.

Samaran je doživotni počasni predsednik MOK-a i redovno prisustvuje svim kongresima te organizacije.

Pogledajte još