Mesi može da igra za Švedsku

BEOGRAD, 14. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaler Barselone Zlatan Ibrahimović rekao je da bi Argentinac Lionel Mesi mogao da zaigra za reprezentaciju Švedske, ako "gaučosima" nije dovoljno dobar.

Navijači i mediji u Argentini kritikuju Mesija zbog loših igara u reprezentaciji, a njegov saigrač iz Barselone rekao je da bi 22-godišnjeg fudbalera svi rado prihvatili u nacionalnom timu Švedske.

"Ako im se ne sviđa Leo (Mesi), on slobodno može da dođe u Švedsku i da zaigra za našu reprezentaciju. Ako ljudi misle da Argentina ne igra dobro, zamislite kako bi tek igrali bez Mesija", rekao je Ibrahimović na konferenciji za novinare uoči utakmice Švedske sa Albanijom.

Selektor Švedske Lars Lagerbek rekao je da će podneti ostavku ako se ekipa ne kvalifikuje na Svetsko prvenstvo 2010. godine. Ibrahimović je pohvalio rad selektora u prethodnom periodu.

"Švedska je igrala dobar fudbal sa Lagerbekom. On je radio najbolje što može, sa timom koji nije sastavljen od 22 zvezde", rekao je Ibrahimović.

Švedska je treća u kvalifikacionoj Grupi jedan sa 15 bodova i ima bod manje od Portugala. Poslednju utakmicu u kvalifikacijama Švedska igra danas protiv Albanije u Solni, dok će Portugal u Gimaraešu igrati sa Maltom.

Prvoplasurana Danska je sa 21 bodom izborila plasman na Mundijal, a Portugal i Švedska se bore za odlazak u baraž.

Pogledajte još