NOVI BEOGRAD: Pacijent pretukao lekara u Domu zdravlja

0

Lekar opšte prakse dr Miodrag Šulović pretučen je u četvrtak na svom radnom mestu u Domu zdravlja u novobeogradskom bloku 44. Šulovića koji je prošao sa lakšim povredama je, navodno, pretukao pacijent.

– Neki pacijent je počeo da viče na jednu sestru. To se dešavalo u hodniku, pa je dr Šulović kada je čuo viku izašao iz ordinacije da vidi šta se dešava i pokušao da zaštiti sestru. Ogorčeni pacijent je tada nasrnuo i na njega. Navodno ga je uhvatio i vukao ga kroz čekaonicu, čak ga je udario po glavi i šutnuo u genitalije, zbog čega se lekar zamalo nije onesvestio – objašnjava dr Dragan Cvetić, predsednik Sindikata lekara i faramceuta Srbije.

On je dodao da je Šulović, koji inače u ovoj ustanovi radi 22 godine, u napadu zadobio lake telesne povrede, ali da su „psihičke povrede teške”.

Cvetić dodaje da je na lice mesta dolazila policija, ali da pacijent nije priveden, jer se to tretira kao prekršaj. On je podsetio da Sindikat lekara i famaceuta Srbije odavno predlaže da se napad na lekare tretira kao napad na službena lica, ali da dosad nije bilo razumevanja za to.

Dr Miodrag Šulovića još uvek ništa nije komentarisao.

Izvor: Blic

Foto: Arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.