Dejvis u stabilnom stanju posle saobraćajne nesreće

VAŠINGTON, 14. oktobra 2009. (Beta-AP) - Fudbaler Sošoa Čarli Dejvis nalazi se u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, posle saobraćajne nesreće u Virdžiniji, u kojoj je poginula njegova saputnica, saopštili su lekari.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u utorak u Virdžiniji američki fudbalski reprezentativac ozbiljno je povredio bešiku, slomio je levu nogu i levi lakat i zadobio mnogobrojne povrede lica. Njegova saputnica 22-godišnja Ešli Roberta je poginula, dok informacije o vozaču automobila policija nije saopštila.

Takođe, policija u Vašingtonu navela je da će tek utvrditi uzrok nesreće.

Napadač Sošoa bi zbog povreda mogao da propusti Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

On je operisan u bolnici u Vašingtonu, gde će ostati najmanje nedelju dana, kako bi lekari obavili dodatne hiruške zahvate na licu i ruci.

"Takve povrede zahtevaju oporavak od šest do 12 meseci i obaveznu rehabilitaciju. Čarli je u dobroj fizičkoj formi i to će mu olakšati oporavak", rekao je lekar Den Kalbac.

Dejvis (23) je do sada odigrao 17 utakmica za reprezentaciju SAD i postigao četiri gola. On je odigrao 78 minuta utakmice između SAD i Hondurasa u nedelju, kada je njegova ekipa pobedom od 3:2 potvrdila plasman na Mundijal 2010. godine.

Pogledajte još