Legija časti Olji Bećković, Saši Jankoviću i Aleksandru Karađorđeviću

Informer navodi da se ova odluka u "stručnim krugovima tumači kao novi pokušaj Zapada da uruši Alekandra Vučića i njegovu vladu jer su Bećkovićka i Janković poznati po tome što u svakoj prilici napadaju srpsku vladu i premijera".

"Treba biti prilično naivan pa misliti da se ovo visoko odlikovanje daje baš Bećkovićevoj, koja Vučića optužuje da je glavni cenzor u Srbiji. Ili Saši Jankoviću, koji je bukvalno izmislio aferu oko prebijanja premijerovog brata Andreja. Ova odluka Francuske prema tome ima čisto politički karakter", kaže izvor ovog lista iz diplomatskih krugova. Kako navode, ovu temu tokom prethodnih dana niko nije komentarisao u javnosti, a Bećkovićeva i Janković nisu bili dostupni za komentar.

Dragoljub Acović, heraldičar i član Krunskog veća prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, slaže se da je odluka Francuske politička i ističe da se ordeni ovog tipa uručuju na osnovu političke podobnosti i interesa. - Nekada se dodeljuju da bi se uvredila država ili da bi se pokazalo neslaganje sa njenom politikom. Tada se namerno biraju "neugodni" ljudi, koji nisu preterano cenjeni u matičnoj zemlji - objašnjava Acović za Informer.

Pogledajte još