KONAČNO JEDNOGLASNA ODLUKA: Usvojen Tamarin zakon!

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas izmene Zakona o zaštiti od požara odnosno “Tamarin zakon” kojima će se uspostaviti efikasnija kontrola u oblasti bezbednosti objekata, prvenstveno ugostiteljskih, ali i onih u kojima se okuplja veći broj ljudi.

“Tamarin zakon” predviđa da ugostiteljski objekti neće moći da dobiju dozvolu za rad ukoliko ne budu ispunili sve uslove kada je zaštita od požara u pitanju. Za izmene tog zakona glasalo je 155 poslanika, dok niko nije bio protiv.

Potreba za izmenom zakona inicirana je nakon izvršene analize postojećeg zakona, sugestija i predloga koji su dostavili roditelji nastradalih u požaru u novosadskoj diskoteci “Kontrast”, među kojima je i Tamara Miladinović.

Na osnovu izmena zakona biće donet Pravilnik o merama zaštite od požara u novim, ali i postojećim ugostiteljskim objektima. Takođe, predviđeno je da organizaciju, način rada i postupanje prilikom izvršavanja zadataka zaštite i spasavanja vatrogasno-spasilačkih jedinica bliže propisuje ministar.

Izvor: kurir

Pogledajte još