Podignuta krivična prijava protiv Vlade zbog prebijanja Ane Marije

Tužilaštvo nije moglo da goni Vladimira bez prijave Ane Marije jer po zakonu, kada su u pitanju lakše telesne povrede, nije moguće voditi postupak po službenoj dužnosti. Ipak, obrt u ovom slučaju dogodio se ove nedelje, kada je Ana Marija tužilaštvu dostavila dodatnu dokumentaciju.

- Devojka je tužilaštvu dostavila izjavu u kojoj tvrdi da su živeli u jednom obliku vanbračne zajednice. Odnosno da nisu imali prijavljeno boravište na istoj adresi, ali da su kao momak i devojka živeli zajedno. To je bilo dovoljno da tužilaštvo pokrene istragu za nasilje u porodici jer je i vanbračna zajednica zakonski jedan oblik porodice - potvrđuju u tužilaštvu za „Blic“.

Kako saznajemo, tužilaštvo je od policije tražilo hitno dostavljanje krivične prijave.

- Vladimir Stanojević je sada osumnjičen za nasilje u porodici i protiv njega je podneta krivična prijava. Sada nije potrebna prijava Ane Marije, ali je naravno, potrebno njeno svedočenje u toku istražnog postupka. Oboje će ponovo biti saslušani, posle čega će tužilac odlučiti da li će protiv Stanojevića biti podignuta optužnica - ističu u tužilaštvu.

Tokom istrage biće bitno dokazati da li je Vladimir udarao Anu Mariju otvorenom šakom ili pesnicom, ističu u Trećem tužilaštvu.

- Ukoliko su u pitanju šamari, Stanojeviću preti od tri meseca do tri godine zatvora. Ukoliko bude utvrđeno da je Vladimir ženu udario pesnicom, preti mu od šest meseci do pet godina zatvora. U slučajevima porodičnog nasilja, udarac pesnicom tretira se kao namera da se neko teško povredi. Uz ovo, sud može da izrekne mere zabrane prilaska - objašnjavaju u tužilaštvu.

Ana Marija: Pridružiću se gonjenju
Anu Mariju Žujović obradovalo je saznanje da će Stanojevića tužilaštvo ipak krivično goniti. - Vest da će Vladimir odgovarati za nasilje mi je ulepšala dan. Presrećna sam zbog takve odluke, mada je to logičan sled stvari i, da nije tako, ne bi bila pravedna odluka tužilaštva. Na osnovu mojih nalaza i skenera glave, jasno se vidi da imam dva naprsnuća jagodične kosti, a samim tim reč je o težim telesnim povredama, a ne o lakšim, kako se prvobitno tvrdilo - rekla je Ana Marija za „Blic“.
 Fitnes instruktorka će se pridružiti krivičnom gonjenju protiv bivšeg verenika. - Advokati su mi objasnili da ne moram da se pridružim krivičnom gonjenju, ali da će tužilaštvu biti lakše da ga osudi ukoliko to učinim, i zato ću to i uraditi - rekla je Žujovićeva.

Izvor Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.