Larson želi da postane trener Seltika

BEOGRAD, 14. oktobra 2009. (Beta) - Bivši fudbaler Seltika Henrik Larson rekao je da bi želeo da se vrati u Glazgov, ali kao trener škotske ekipe.

Larson je od 1997. do 2004. igrao za Seltik, sa kojim je osvojio četiri titule šampiona Škotske i po dva Kupa i Liga kupa.

"Često razgovaram sa ljudima u Seltiku, ali za sada se ništa ne događa. Svi znaju koliko volim taj klub. Sigurno ću otići u Škotsku, samo je pitanje vremena", rekao je Larson.

Mediji su naveli da bi Larson trebalo da pohađa školu za trenere u Škotskoj.

"Ako postanem trener, trudiću se da budem najbolji. To znači da ću morati da napustim Švedsku. Tokom karijere stekao sam mnogo iskustva i mislim da je sada pravo vreme da počnem sa trenerskim poslom, ali nisam zainteresovan za učenje po sistemu Fudbalskog saveza Švedske", rekao je on.

"Zašto bih učio sve od početka, od treniranja mladih selekcija pa do povreda... Više bih voleo da počnem sa trenerskom taktikom", dodao je on.

Larson je trenutno član Helsingborga, a nagovestio je da će na kraju sezone, u novembru, završiti karijeru.

Larson je pored Seltika igrao i za Barselonu, sa kojom je od 2004. do 2006. osvojio dve titule u Primeri, Ligu šampiona i Superkup Španije. On se 2006. vratio u Helsingborg, a u januaru sledeće godine otišao je na dvomesečnu pozajmicu u Mančester junajted.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 106 utakmica i postigao 37 golova.

Pogledajte još