Plavuše su prve kad je prevara u pitanju: 14 stvari koje niste znali o preljubama!

0

Prevara ima moć da u trenutku uništi viziju savršene veze i ostavi duboke tragove na ljudskoj psihi. Emocionalne posledice koje ostavlja slične su onima koje ljude pogađaju kod teške bolesti ili otkaza.Zato preljuba intrigira i naučnike, koji svojim otkrićima polako daju lice ovoj pojavi. Otkrijte 14 zanimljivih činjenica o prevari!

1. Muškarci se u preljubu upuštaju zbog seksualnog zadovoljstva, a žene traže emocionalnu sigurnost.

2. Gotovo 60 odsto ljubavnih afera započne na radnom mestu.

3. Polovina svih slučajeva slomljenog penisa odnosi se na preljubu. Stručnjaci smatraju da su muškarci tada previše uzbuđeni i najčešće imaju seks na neuobičajenim mestima.

4. Plavuše najčešće varaju, a odmah iza njih su crvenokose. Najvernije su crnke, od koji tek 11 odsto vara svog partnera, što je četiri puta manje od plavuša, potvrdila je studija.

5. Žene smatraju da su muškarci s dubljim glasom skloniji preljubi nego oni koji imaju visoki glas, utvrdilo je američko istraživanje.

6. Prevara nije vodeći uzrok razvoda braka – na prvom mestu su finansije.

7. Nevera nije nužno dokaz da ljudi nisu srećni u braku. Skoro 56 odsto muškaraca koji su prevarili svoju bolju polovinu tvrdi da su srećni u braku, dok isto misli i 34 odsto žena.

8. Polovina brakova preživi prevaru.

9. Muškarci varaju češće nego žene, ali u poslednjih 20 godina sve se više žena upušta u preljubu. Stručnjaci tvrde da je to zbog finansijske nezavisnosti.

10. Skoro devet odsto muškaraca i 14 odsto žena prevarilo je partnera iz osvete zbog njegove nevere.

11. Tek 12 odsto muškaraca tvrdi da im je ljubavnica fizički atraktivnija od supruge.

12. Skoro 68 odsto muškaraca oseća grižu savesti zbog preljube!

13. Rizik od prevare je pet puta veći ako muškarac zarađuje manje od svoje bolje polovine.

14. Najviše varaju muškarci koji se bave finansijama, a najviše žene iz područja obrazovanja, utvrdila je studija stranice za upoznavanje Ashley Madison.

Nadlanu izvor: stil.kurir

Foto: yayimages.com

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.