NAŠ POZNATI GLUMAC SE POVUKAO U MANASTIR: Našao sam svoj mir!

0

Glumac Lazar Dubovac, koji je publici poznat po ulozi Mališe Maleševića u seriji "Moj rođak sa sela", otkrio je da je svoj mir pronašao u manastiru Hilandar.

– Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je ona ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju – rekao je Lazar za “Informer”, a zatim je ispričao kako je pomenuti manastir posetio prvi put pre četiri godine i da se nakon toga uvek vraćao tamo.

– Ove godine sam Božić i Srpsku novu godinu proveo tamo. Pre prvog odlaska sanjao sam da sam na Svetoj gori i onda sam odlučio da odem. Proveo sam tamo jednu noć. Onda sam u leto 2014. godine dobio blagoslov monaha da ostanem duže, pa sam boravio dve sedmice. Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati – rekao je Lazar, koji se stavio na raspolaganje monasima i radio sitne poslove na Hilandaru.

– Ljudi su me prepoznali i čudili se otkud to da im glumac kuva i služi kafu. Monahe ne interesuje ko sam ja, čime se bavim, koliko imam novaca, već osnova svega je ljubav. Kuvanje kafe je vrsta pažnje, a i to je ljubav. Pored toga, krčio sam put u šumi čistio manastire, pravio sveće, brojanice – završio je Dubovac.

Foto: facebook prt scr

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.