Kako je Beker podučio Novaka seksu

0

"Beker je zaslužan za moj uspeh, naročito u drugoj polovini 2014. godine. Naš odnos je izvanredan ne samo na terenu, već i van njega. Nikada se ni oko čega nismo posvađali", rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Duibaiju, a prenosi AFP. Onda je rekao nešto što je nasmejalo sve prisutne.

Najbolji srpski teniser je tokom tog perioda osvojo titule na Vimbldonu i na Australijan Openu, čime je broj gren slem trofeja povećao na osam, povećavši i prednost na ATP listi za skoro 4.000 bodova u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.

“Beker je zaslužan za moj uspeh, naročito u drugoj polovini 2014. godine. Naš odnos je izvanredan ne samo na terenu, već i van njega. Nikada se ni oko čega nismo posvađali”, rekao je Đoković na konferenciji za novinare u Duibaiju, a prenosi AFP.

Prvi teniser Srbije je naglasio da je od Bekera naročito mnogo naučio o psihološkom apketu igre : “Stalno nešto novo naučim od njega, naročito sa psiholoske tačke gledišta, zbog toga što je i on prolazio kroz iste situacije”, rekao je Đoković.

Najbolji svetski teniser je naglasio da je Bekerova uloga izuzetno dragocena i zbog činjenice da on potpuno razume sve prepreke koje igrač mora da prebrodi.

“On potpuno razume sve izazove i prepreke koje mi stoje na putu kako bih mogao da osvajam velike titule i zadržim mesto broj jedan”, rekao je Đoković.

Prvi reket Srbije je naglasio da su on i Beker na sličnoj talasnoj dužini, jer su prošli ista iskustva i na privatnom planu, postavši očevi u sličnom starosnom dobu.

“Bekeru je takođe očinstvo bilo izvor sreće i nove motivacije, baš kao i meni, nešto što ga je teralo da na terenu bude još bolji”, rekao je Đoković.

Srpski teniser je potom, želeći da objasni kako je Beker doprineo njegovom uspehu napravio mali lapsus pa je umesto reči uspeh – (“success” na engleskom) rekao “seks”, da bi se duhovito odmah “izvukao' rekavši da se “sada sigurno znoje ruke” njegovom PR menadžeru.

“Sigurno je jedno – mnogo mi je pomogao”, dodao je Đoković.

U originalu, Novak je u tom delu govora o Bekeru na engleskom rekao “He contributed something new to my sex… (smeh) … to my success! (smeh) I guess my PR's hands are sweating now (smeh) .. as I say he contributed a lot – yeah!”

Blic

Prvi teniser Srbije naglasio je da tek predstoje uspesi koje će postići u saradnji sa Bekerom.

“Boris i ja i dalje želimo da postignemo mnogo toga. Osećamo da je ovo samo početak. Osvojili smo dva gren slem turnira i igrali smo finale na Rolan Garosu”, podsetio je Djoković koji počinje svoj pohod na petu titulu u Dubaiju u utorak, kada će se u prvom kolu sastati sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

Foto: Printscreen

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.