Najniži čovek na svetu je visok 56 centimetara

KATMANDU, 14. oktobra 2009. (Beta-AFP) - Mladi Nepalac Kagendra Tapa Magar, koji se smatra najnižim čovekom na svetu sa visinom od 56 centimetara, nada se da će i zvanično ući u Ginisovu knjigu rekorda pošto je postao punoletan.

Poslednje četiri godine, predstavnci Ginisa odbijali su da u knjigu rekorda uvrste mladog Nepalca pošto nije bio punoletan. Ipak, rođendan koji je proslavio u sredu daje mu dobre izglede da će u tome uspeti. "Sada kada ima 18 godina, ispunićemo potrebne formulare za Ginisovu knjigu rekorda. Želim da ima budućnost, pristup obrazovanju i nezavistan život", kazao je mladićev otac Rup Bahadur Tapa Magar. "Kada se rodio, bio je toliko mali da je mogao da stane na dlan ruke. Ali, ponosan sam što sam njegov otac, pošto je doneo slavu našoj zemlji", dodao je.

Titulu najnižeg čoveka na svetu trenutno nosi Kinez He Pingping, sa 73 centimetra. Prema podacima sa sajta Ginisove knjige rekorda, apsolutni rekorder svih vremena do sada je bio Indijac Gul Mohamed, sa 56 centimetara.

Pogledajte još