Ovčica Šone od 5. marta dolazi na velika platna

0

Omiljeni junak sa malih ekrana „Ovčica Šone“ (Shaun The Sheep) u četvrtak petog marta seli se na veliki ekran u velikoj avanturi u velikom gradu!

U produkciji studija Aardman koji nam je doneo Valasa i Gromita, Pirate , Piliće u bekstvu dolazi nam stop-motion avantura o Ovčici Šonetu. Ovog junaka sa udaljene britanske farme publika poznaje iz kultne televizijske serije a autori su odlučili da publici poklone i priliku da Šoneta vide i na velikom ekranu. Tako je, Šone sa svojim drugarima dolazi u bioskope u najvećoj avanturi do sada!

Sve je idilično na pastoralnoj farmi u kojoj Šone živi sa svojim drugarima. O njima se brine nežan i dobroćudan farmer , trudeći se da životinje žive spokojno i bezbrižno. Ponekada ih samo uznemiri njihov prijatelj poštar, majstor i po koji stanovnik obližnjeg seoceta. Jednog tmurnog dana farmer nestaje i družina sa farme postaje zabrinuta za svog gazdu.Hrabri Šone odluči da predje preko svojih strahova i gazdu potraži u velikom gradu u koji su načuli da je odveden. Kako će se Ovčica Šone snaći surovom svetu i da li će pronaći svog gazdu ostaje da vidimo u ovom filmskom ostvarenju.

Studio Aardman je poznat po tome što je usavršio jedan od najkomplikovanijih sistema animacije u filmskoj industriji „stop-motio proces“ koji je korišćen i u produkciji Ovčice Šoneta. Stop animacija omogućava stvaranje privida kretanja stvari koje su inače nepokretne jednostavnim trikom: pomoću kamere koja može da snima kadar po kadar snima se željena scena, zatim se objekt koji treba animirati samo malo pomeri i okida se sledeća slika i tako dalje.

Zahvaljujući nesavršenosti ljudskog oka, odnosno njegovoj tromosti, ako se slike u projekciji izmjenjuju dovoljno brzo, videćemo pokret, animaciju.

Film „Ovčica Šone“ u domaće bioskope dolazi 05.marta a deo avanture otkrite u trejleru ispod:

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.