fbpx

Utvrđen sastav biračkih odbora u stalnom sastavu

BEOGRAD, 16. januara 2007. (Beta) - Republička izborna komisija (RIK), utvrdila je u ponedeljak uveče sastav biračkih odbora u stalnom sastavu za parlamentarne izbore 21. januara.

Na sednici je rečeno da su političke stranke pre ponoći podnele svoje predloge za članove i njihove zamenike u biračkim odborima u proširenom sastavu.

Državljani Srbije u Vičenci, umesto u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u tom italijanskom gradu, glasaće na drugom biračkom mestu, a članovi RIK-a naknadno će biti obavešteni o kom objektu je reč, s obzirom da im je dostavljena samo adresa tog biračkog mesta.

RIK je doneo rešenje o imenovanju predstavnika Romske partije, podnosioca izborne liste broj 20, u prošireni sastav RIK-a.

Na sednici je izmenjeno rešenje o obrazovanju stalnih biračkih odbora u stalnom sastavu u 23 opštine u Srbiji.

RIK je odbio kao neblagovremen prigovor podnosioca izborne liste Radnici i seljaci Ustani Srbijo na proglašenje zbirne izborne liste, jer nije podnet u propisanom roku od 24 sata.

Zbirna izborna lista proglašena je 10. januara, a taj prigovor je podnet 15. januara.

Pre nekoliko dana, RIK je odbio da proglasi izbornu listu stranke Radnici i seljaci Ustani Srbijo, jer u zakonskom roku nije ispravila nedostatke za njeno proglašenje.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.