SAJBERTETKA I PILETNA: Zavođenje 20-godišnjaka mi je otvorilo oči!

1. Život se nastavlja i posle raskida
On i ja smo na samom početku raspravili o činjenici da je bilo prilično očigledno da će se naša veza prekinuti u nekom trenutku, jer smo jednostavno na različitim mestima u životu. Ali svejedno sam odlučila da budem s njim.

I ne samo da sam bila super srećna, nego nismo imali nekakve dramatične situacije niti smo prolazili kroz stres kakav sam pre obično doživljavala. Odlučila sam da uđem u tu vezu jer sam znala da ću biti sasvim dobro i kad odlučim da je došao trenutak za prekid, jer sam preživela i prethodne prekide.

U redu, neki su prekidi bili bolniji od drugih, ali s vremenom sam naučila da do prekida dođe zbog dobrih razloga i da moj život definitivno ide dalje. I da je vreme koje sam provela sa nekim bilo dragoceno, na svoj način.

2. Nemojte provoditi vreme brinući kuda ide ova veza
Jedan od razloga zašto nije bilo stresnih situacija je zato što sam živela u svakom trenutku. Nisam trošila energiju brinući kuda idemo i hoće li i kada veza da se završi. Jednostavno smo uživali u zajedničkom vremenu. Neprijatno mi je da priznam, ali u prošlosti sam u svakoj vezi razmišljala o tome kuda veza ide i ima li budućnosti.

Tako bih unosila dodatni pritisak u vezu, a mislim da se mnogi mogu poistovetiti sa tim. I na kraju veza upravo zbog toga strada umesto da napreduje.

3. Budite svoji
Ako ne brinete gde veza vodi i hoće li vas partner u nekom trenutku ostaviti, ne brinete ni o tome hoćete li uraditi nešto što će pogoršati vašu vezu i kako se treba ponašati.

Ja u vezi sa mlađim dečkom nisam pratila nikakva 'pravila'; rekla bih ono što mislim i činila šta želim. Nisam se ni na koji način sputavala i to je bio izuzetno oslobađajući osećaj. Mislim da smo se upravo zbog toga sjajno zabavljali svo vreme dok smo bili zajedno.

Upravo zato, ovaj stav mislim preneti i u svoju sledeću vezu. A istina je da ne možete izgraditi autentičnu vezu ako niste autentično svoji.

4. Ponekad stvarno nije problem u vama ... nego u partneru
To je nešto s čim sam se godinama mučila. Prihvatiti to da stvarno nije problem u vama nije lako. Pronalazite opravdanja za osobe sa kojima izlazite, misleći da bi sve bilo u redu kad bi samo vi bili sjajni. Ali, izlazeći s mlađim dečkom, najzad mi je sinulo - nije bio problem u meni.

Kad su dve osobe u različitim situacijama i na drugačijim mestima u životu, ne možete ništa učiniti da promenite stvari. Koliko god čarobno delovala vaša veza, ne možete promeniti osobu emotivno, mentalno ni psihički.

5. Spremna sam da donosim bolje odluke o tome kome ću otvoriti svoje srce
Ovo je najbolja stvar koju sam naučila iz ovog iskustva o sebi. I način na koji sam izašla iz ove veze me u potpunosti osvestio.

Pre skoro godinu i po izašla sam iz ozbiljne veze u koju sam se sva 'uložila'. Od tog prekida isprobavala sam sve i svašta, otprilike prelazeći sa jednog muškarca na drugog. Pritom nisam pravila baš dobre izbore, verovatno, podsvesno, kao oblik zaštite.

Ali iako mi je ova poslednja veza, ironično, isto bila loš izbor, njome kao da sam iscrtala pun krug i vratila srce na mesto. Shvatila sam da sam bila spremna da ponovo otvorim svoje srce i podelim ga sa nekim, i to nekim koga odaberem posle poštenog razmišljanja.

Zabavljanje sa mlađim frajerom mi je otvorilo oči i postala sam svesna da sam spremna za 'pravu stvar'. A to je ujedno i najbolja lekcija koju sam naučila. "

Izvor: Magazin.net

Pogledajte još