Evo kako da saznate da li vas neko traži na internetu!

Prema istraživanjima više od 90 posto beba mlađih od dve godine već je prisutno na internetu, tj. već je moguće naći različite podatke o njima. Pri pomisli na ovo većina nas će otići na Gugl kako bismo čim pre videli šta se to tačno o nama može saznati onlajn. Prema istraživanjima više od 90 posto beba mlađih od dve godine već je „prisutno“ na internetu, tj. već je moguće naći različite podatke o njima. Imajući na umu ove podatke zanimljivo je, ali i važno, znati da li nas neko traži na internetu, kako i zašto...

Naravno, ne treba misliti da je svaka pretraga odmah znak za paniku, tačnije većina njih nije, jer i sami vrlo često pretražujemo ljude i informacije o njima, a da pritom ne mislimo ništa loše.

Koristite Google Alerts

Možda će vam delovati preterano, ali uopšte nije loša ideja koristiti ovu mogućnost pri čemu ćete dobiti obaveštenje svaki put kad vas neko pomene na vebu.

Ulogujte se u Google i otvorite www.google.com/alerts. Unesite svoje ime u kućicu za upozorenja pri vrhu stranice i kliknite Create Alert. Pomoću poveznice Show Options proširite pregled i odaberite koliko često želite da obašetenja stižu, kao i gde će biti poslata.

Pretražite Social Mentions

Funkcioniše slično kao Google Alerts, ali s naglaskom na društvene mreže, Mention.com šalje upozorenja na spominjanje imena. Postoje mobilne aplikacije za Android i iPhone, kao i aplikacije za Windows 8 i Chrome.

Na raspolaganju su vam do tri kriterijmua, kao i odabir jezika. Odaberite Next Step, pa izvore koje želite koristiti, poput blogova, foruma, Facebooka, Twittera... Filtrirajte izvore koje ne želite da pratite. Potom kliknite Create My Alert, pa Save. Možete povezati i svoje korisničke račune na Facebooku i Twitteru s Mentionom kako bi obeveštenja brže stizala.

Traže li vas poslodavci

LinkedIn.com profil je neverojatno koristan za pronalaženje novog posla, bilo da ste honorarac, stručnjak u svom području, ili ako ste jednostavno u potrazi za promenom trenutnog posla. Međutim, prisutnost na LinkedInu znači da možete biti pronađeni...

Prijavom na LinkedIn imat ćete mogućnost prikazivanja ukupnog broja pregleda profila za određeno razdoblje. Članovi LinkedIn Premiuma imaju malu prednost jer će videti sve pojedinosti o onima koji ih pretražuju. Ako neko koristi uslugu kako bi vas pronašao, postoji dobra šansa da je to u vezi sa poslom.

Izvor: Radio Sarajevo/kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.