Šest snova koje ne smete da ignorišete

1. Letenje

Snovi u kojima letimo vrlo su česti i mogu značiti moć ili probleme sa samopouzdanjem. Ključni trenutak u tim snovima nalazi se na samom početku, pri uzletanju. Tada zapravo pobeđujete svoja ograničenja. Letenje predstavlja slobodu koja se nalazi van ljudskih mogućnosti pa kad letimo prepoznajemo vlastiti osećaj moći ili manjak istog. Letenje u snu može otkriti i vaše stanje uma. Glatko poletanje najčešće znači neki pozitivan događaj, dok padanje za vreme leta obično označava moralna dvoumljenja. U mističnom sistemu verovanja letenje predstavlja mogućnost astralnog putovanja, a to znači da možete putovati na stvarne lokacije dok ste u stanju sna.

2. Hrana

Hrana u snovima najčešće znači hranu za dušu, ali takođe može izražavati neispunjene želje. Ako nismo zadovoljni vlastitim životom, često se pokušavamo zadovoljiti kroz snove, a hrana je najčešće prvi izbor u tome za većinu ljudi. Svaka namirnica koja se pojavi u snovima može imati zasebno značenje, zavisno od njenog oblika i boje. Na primer, orah predstavlja mentalne sposobnosti, dok mango simboliše želju za telesnim kontaktom.

3. Bežanje

Ako vas neko u snovima progoni, to je najčešće indikator teskobe i straha jer ste u nečemu ranjivi i osetljivi. Velika je verovatnoća da vam neko fizički preti jer inače ne biste bežali. Način na koji se u snu nosite s činjenicom da vas neko proganja zapravo predstavlja način na koji se nosite sa stresom i problemima u svakodnevnom životu. Proganjanje može simbolisati izbegavanje sukoba, ali može vam poslužiti i kao ‘alat’. Naime, promena uloga u snu i suočavanje s progoniteljem pomoći će vam da se suočite s teškim situacijama u svakodnevnom životu. Ako ste u snu sami svoj progonitelj, to znači da sami sebe terate prevladati strahove.

4. Simboli

Mistični predmeti u snovima poput krsta, jednoroga ili božanstva odnose se na čežnju za verovanjem u nešto duhovno, u višu silu. Predmet ste smestili u svoj san kao znak obeležavanja, da vas podseti da potražite dublje značenje. Verovatno vam neko nešto krije, a u snu to osećate i nepoznatom onda dajete posebno značenje. Radite to samo zato što osećate da ta tajna ili to što vam neko prećutkuje ima moć nad vama. U duhovnim tradicijama sveti objekt u snu predstavlja duhovnu poruku koja bi vam trebala pokazati sudbinu.

5. Golotinja

Golotinja je u snu takođe vrlo česta i može imati nekoliko značenja, zavisno o vašoj trenutnoj situaciji. Odeća generalno simboliše skrivanje jer ljudi su jedina živa bića koja skrivaju svoje telo. Ako su svi ostali odeveni, činjenica da ste vi goli predstavlja ranjivost i verovatno potrebu za prihvatanjem. Biti go u snu može značiti i da nešto o sebi skrivate i da se bojite da to neko ne sazna. S druge strane, može značiti i da ništa ne skrivate pred drugima ili da pomalo egzibicionistički želite biti u centru pažnje. Vi procenite…

6. Životinje

Životinje u snovima imaju posebno značenje koje, naravno, zavisi od vrste životinje. Generalno životinje predstavljaju ili deo vaše ličnosti ili vaše strahove i nade. Ako je životinja koju sanjate divlja, onda verovatno ima veze s neukroćenim, podsvesnim delom vaše ličnosti. Ako se radi o domaćoj životinji, onda se odnosi ili na vašu svesnost i razum ili na određenu životinju koja ima neko značenje u vašem životu. Postoje mnoge kulture koje veruju da životinja u snovima predstavlja vašu dušu poput totema, životinje koja najbolje odgovara vašem karakteru. Veruju da čovek može naučiti slediti svoju životinju, totem, u snu kako bi otkrio istinu o sebi. Ako ta životinja priča, onda predstavlja skriveno znanje do kojeg se ne može doći uobičajenim načinima.

tportal.hr/Nadlanu

Foto: yayimage