Perunović i Miladinović najuspešniji

KRAGUJEVAC, 14. oktobra 2009. (Beta) - Velemajstori Miloš Perunović i Igor Miladinović imali su najviše uspeha u prvom delu finala gran pri turnira Šahovskog saveza centralne Srbije, koji je igran u Kragujevcu.

Oni su osvojili po 5,5 poena iz sedam partija igranih po Švajcarskom sistemu, po ubrzanom tempu od 15 minuta.

U finale su se plasirali i velemajstori Goran Čabrilo i Slobodan Martinović, koji su osvojili po pet poena, koliko je imao i velemajstor Dejan Pikula, ali i slabije dodatne kriterijume po Buholcu.

Po 4,5 poena osvojili su velemajstori Nikola Sedlak, Miroljub Lazić i Borko Lajthajm, dok je po četiri poena sakupilo šest igrača među kojima su reprezentativac Bojan Vučković i kapiten reprezentacije Srbije Branko Damljanović.

Najviše je podbacio najbolji srpski velemajstor Ivan Ivanišević, koji je sa tri poena zauzeo tek 22. mesto, dok je prijatno iznenadio ljiški FIDE majstor Ivan Sredojević sa četiri poena, što mu je donelo 13. mesto.

Učestvovala su 32 takmičara, 24 najuspešnija sa nekoliko turnira igranih tokom 2008. i 2009, a osam po pozivu organizatora. Nagradni fond iznosio je 194.000 dinara.

U Kragujevcu je danas odigran i kadetski "Memorijal prof. Dimitrije Mita Lukić" na kojem je u konkurenciji deset takmičara pobedio Bojan Jovanović sa 7,5 poena iz devet partija, ispred Vladimira Lukovića sa sedam i Nikole Radovanovića sa 5,5 poena.

Pogledajte još