SAČEKUŠA: Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni sa deset metaka na ulici

Vođa veterničkog klana, kako se nazvanično saznaje, bračni par je bio u poseti kumovima, u novosadskom Novom naselju, a kada je sa suprugom izašao na ulicu i krenuo ka kolima sačekali su ih napadači i u njih ispalili desetak hitaca.

Kako je rečeno u novosadskoj policiji, Opačić i njegova supruga ubijenio su između 0.00 i 0.15 časova u ulici Braće Dronjak. Prema informacijama iz novosadske policije, odmah nakon ubistva policija je blokirala grad.

Nenad je na licu mesta ostao mrtav, dok je njegova supruga preminula na putu za bolnicu.

Pozivajući se na očevice RT Vojvodina, navodi da je ubica gurao bicikli i da je nosio fantomku, a da je na Opačića i njegovu suprugu pucao ispred ulaza u zgradu.

Izdržavao kaznu od 14 godina

Osuđen je pravosnažno pred Specijalnim sudom u Beogradu na 14 godina zatvora zbog rasturanja droge na području Novog Sada i Veternika i drugih krivičnih dela.

Opačić je uhapšen u „Sablji“ 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Za vreme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svedoka Miladina Suvajdžića – Đuru Mutavog.

Opačićevo ime vezuje se za mnoga imena iz sveta politike. Sa Vukom Draškovićem je 1990. organizovao miting u Sremskim Karlovcima. Bio je prijatelj sa Nenadom Čankom, a čuvao je Miodraga Isakova i Gordanu Čomić. Poznavao je i Zorana Đinđića, koga je posle bombardovanja 1999. dočekao na aerodromu u Surčinu.

Na suđenju je izjavio da je politički zatvorenik jer je Dušan Mihajlović želeo da se osveti Čanku i zato je tražio njegovu smenu posle ubistva premijera.

izvor: Blic

Foto: yayimages