Kamiondžija iz Užica u Kninu izleteo pred voz

0

Srpski vozač iz Užica imao je neverovatnu sreću u nesreći sinoć oko 18 časova. On je bukvalno bez modrice izašao iz šlepera marke "Reno", nakon što je prethodno istim izašao na prugu u trenutku kada ga je u jakom naletu prepolovila dvostruka tandem dizelska lokomotiva ukupne težine oko 1.000 tona.

Nesreća se dogodila na pružnom prelazu u mestu Kosovo kod Knina odmah blizu izlaza iz fabrike “Knauf” gde je vozač prethodno obavio utovar gipsanih ploča. Sa punim šleperom potom je krenuo prema prelazu koji nema rampu već samo znak stop i Andrijin krst. On je verovatno usled nepažnje propustio da pogleda obe strane pruge pri čemu je kada je sa pola šlepera prešao na prugu, usledio udarac dizel lokomotive koja je u tandemu sa svojim blizancem vukla kompoziciju desetine teških teretnih vagona.

Mašinovođa je pred udar kojim je prepolovljeni šleper gurao oko 300 metara učinio sve u nastojanju da ne dođe do tragedije. Aktivirao je zvučne signale i sistem kočenja, ali nažalost vozač šlepera se i dalje kretao što govori da nije čuo niti video nailazeći teretni voz. Dok se vršio uviđaj, pruga je neko vreme bila zatvorena.

Izvor : Blic

Foto: yayimages

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.