Suđenje Miroslavu Miškoviću danas u Beogradu

Suđenje Miškoviću i još 14 okrivljenih iz oba slučaja su sada optuženi u jednom procesu, koji je početkom meseca praktično krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić.

Na prošlom suđenju uvodne reči odbrane dali su advokati Miškovića i njegovog sina Marka, a danas će uvodnu reč dati branioci ostalih optuženih.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi su se ponovo izjasnili o krivici pred novim sudskim većem, negirajući navode optužnice. U nastavku suđenja moći će i detaljno da iznesu svoju odbranu ili da je samo dopune.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Izvor: Blic

Pogledajte još