Polanski iz zatvora završava film

LONDON, 15. oktobra 2009. (Beta) - Francusko-poljski sineasta Roman Polanski najnoviji film završava iz zatvora, izjavio je scenarista Robert Haris, a prenosi u četvrtak Bi-Bi-Si njuz.

Haris je, govoreći na jednom književnom festivalu u Britaniji, rekao da Polanski želi da film "The Ghost", u kojem igraju Juan Makgregor, Pirs i Kim Katral, bude završen za festival u Berlinu koji se održava u februaru. "On iz ćelije stavlja na znanje šta želi. Ne verujem da može da telefonira, ali može da komunicira", naveo je Haris. Prema pisanju Tajmsa, režiser je nedavno dao uputstva o muzici Aleksandru Deplau, kompozitoru najpoznatijem po muzici za filmove "Kraljica" i "Neobični slučaj Bendžamina Batona".

"The Ghost" je zasnovan na istoimenovom Harisovom bestseleru, političkom trileru o piscu koji anonimno radi za druge, koji je pozvan da pomogne bivšem britanskom premijeru da napiše memoare. Film je sniman u Nemačkoj, od februara do maja ove godine, a Polanski je montažu završio onog dana kada je uhapšen.

Pogledajte još