Silven Granžon: Izložba Les Zidiomatics & Douce Amère

Od 6. do 21. marta 2015. godine
Otvaranje 6. marta 2015. u 19h
Бартcелона
Facebook event

Moje delo je samorazvijajući autoportret. Ono se vremenom menja, idući u korak sa slučajnim susretima i ličnim nahođenjima. Na kraju krajeva, šta je život ako ne jedan spektakularni performans?

Nije moguće dati definiciju umetničkog dela! Za mene ono mora biti lično, unutrašnje, potreba, da ima svoj izvor, mada je izvor kreativnosti teško dokučiv. Nešto me nagoni na stvaranje, nešto prirodno i instinktivno. Nešto organsko.

ZIDIOMATICI
Idiomski izraz: “Jezički izraz koji možda nema bukvalnog ekvivalenta u drugim jezicima.”
Gospodin Silven, omanji čovek s polucilindrom, odelom iz sedamdesetih i velikim cipelama, glumi idiomske izraze.

To je predstavljanje u slikama bukvalnih značenja francuskih idioma.

Radi se o igri. Igri rečima i izrazima, igri sa posmatračem koji sa svoje strane pokušava da pronađe odgovarajući prevod.

Serija fotografija rađena je “na prvu loptu”, kao što bi je uradila naivna osoba (dete, ili klovn) koja pokušava da ilustruje uobičajeni slikoviti izraz.

GORKO SLATKA
Dolazim iz sveta šou-biznisa. Dvadeset godina sam bio zabavljač.
Kada fotografišem svoju ćerku, sopstveni rod, fotografišem samoga sebe. Njen direktni pogled uzdrmao je moje sigurne stavove. Ono što vidim u njenim očima me zapanjuje, kao odraslu osobu, oca. Kao da me pita: "Šta si to postao?" Kada portretišem svoju ćerku, javlja se ozbiljnost koja je u neskladu sa njenim uzrastom. Pokušavam da istaknem očajničku želju odraslih za pronalaženjem mitske slike njihovog detinjstva; izvora svij naših osećanja.

Nakon zapažene karijere glumca i akrobate, Silven Granžon je posvetio poslednjih nekoliko godina svojoj drugoj strasti: fotografiji. Njegova umetnost ima dva fokusa: kreativni upliv u izmaštani svet i odnos prema protoku vremena i detinjstvu. Proces izrade njegovih fotografija tradicionalan je i zasniva se na korišćenju filma, kolaža, isečaka i ručnog kolorisanja.

Pogledajte još