MTV "GURA" bend Years & Years

U martu „ugurajte“ bend Years & Years i njihov hit „King“ u vašu playlistu pod obavezno! BBC je ovom bendu dodelio titulu „Sound of 2015“, a MTV ga je odabrao za martovskog Push izvođača!

Ovaj londonski trio čine pevač Olly Alexander,basista Mikey Goldsworthy i klavijaturista Emre Turkmen, a svoju muziku opisuju kao „Soulful Electronic Pop“. Zajedničku priču su započeli 2010. godine, nakon što se Mikey preselio iz Australije u UK i upoznao Emrea posredstvom findabandmate.com, što je nešto poput „dejting sajta“ za bendove. Zatim je i pevač Olly, na veoma neobičan i šaljiv način, dobio svoju propusnicu u ovu talentovanu skupinu. Naime, nakon žurke koju je priredio u svojoj kući, Olly je otišao pod tuš i počeo opušteno da peva standardni repertoar za tu priliku – pesmu „Killing Me Softly“. Na svu sreću, Mikey ga je čuo i prepoznao je potencijal u Ollyjevom glasu i ponudio mu mesto u bendu. Od tada ovaj trio dobija pažnju sve brojnije armije fanova, ali i ozbiljne pohvale i nagrade od strane kolega i kritike.

Publika je mogla uživo da čuje Years & Years na skoro svim velikim festivalima tokom prošle godine, među kojima su Bestival, Latitude i The Great Escape, a bili su i predgrupa bendu Clean Bandit i Sam Smithu. Trio je osvojio prestižno „BBC Sound of 2015“ priznanje, a takođe su nominovani i za Critics Choice i Brit nagrade.

Dopadljivost muzike koju stvaraju Years & Years leži u činjenici da njihove stvari već na prvu notu odvode u '90. godine prošlog veka i podsećaju na prepoznatljive R&B i house elemente tog razdoblja. Njihov muzički ukus je dosta šarenolik, pa tako slušaju i kanrti muziku, veliki su poštovaoci bendova Metallica i The Beatles, Marilyn Mansona i sve to na neki suptilan način pronalazi svoj put do muzike koju oni stvaraju.

Zanimljiva stvar u vezi sa frontmenom benda, Ollyjem Alexanderom, je da se bavio glumom pre nego što se opredelio za muzičku karijeru, i sa 17 godina je ostvario ulogu problematičnog tinejdžera Victora u kultnom ostvarenju „Enter the Void“.

Poznati svetski muzički sajt Gigwise opisuje Years & Years kao „najuzbudljiviji bend u UK-u“, a MTV ih gura u martu kao Push izvođače.

Pogledajte još