Velika donacija knjiga Petnici

Zadužbina Andrejević osnovana je 1994. godine od strane profesora dr Dušanka i dr Koste Andrejević koji su rukovodeći se činjenicom da je najteže javnosti predstaviti prvo verifikovano naučno delo – magistarsku tezu, doktorsku disertaciju, specijalistički rad ili naučnu studiju, na ovaj način pokušali da daju sistematsku i trajnu podršku i pomoć perspektivnim naučnicima.

Poklonjene knjige iz edicija „Academia“, „Dissertatio“ i „Initium“ su smeštene u biblioteku Istraživačke stanice Petnica i na raspolaganju su učenicima, nastavnicima, naučnicima, kao i svima drugima koji dođu u Petnicu za njihov rad.

Petnička biblioteka je druga najveća naučna biblioteka u našoj zemlji, odmah iza Univerzitetske u Beogradu. Polaznicima programa u Petnici na raspolaganju je 40.000 naučnih knjiga, elektronskih izdanja i baza međunarodnih naučnih radova koja je preko nacionalnog servisa „KoBSON“ dostupna na Internetu.

Istraživačka stanica Petnica je samostalna i nezavisna organizacija koja se bavi razvojem naučne kulture, naučne pismenosti, obrazovanja i kulture. Aktivnosti ISP su najvećim delom usmerene na mlade – na učenike i studente, kao i na obuku nastavnika u novim tehnikama, metodama i sadržajima u oblasti nauke i tehnologije. Programi ISP obuhvataju širok spektar oblasti i disciplina u okviru prirodnih, društvenih i tehničkih nauka.

Pogledajte još