Potresan oproštajni govor Marijane Mateus na grobu sestre

Nenad Opačić (54) i njegova supruga Jasmina (47), koji su u noći između petka i subote oko ponoći ubijeni ispred zgrade u kojoj su živeli u novosadskom Novom naselju, sahranjeni su juče na Gradskom groblju.

- Tvoju divnu dušu koju si svima nama nesebično davala niko ne može da zameni. Bila si moj alter ego, moj pokretač. Bila si odana suprugu, kojeg si mnogo volela, željno si čekala svog Nešu sve ove godine. Bila si najpožrtvovanija majka svom suncu Mići, predivna ćerka, najbolja sestra. „Mance moje“, bile su poslednje reči koje si mi uputila. Bila si i ostala pravi čovek - navela je Marijana drhtavim glasom u oproštajnom govoru.

Mateusova se oprostila i od zeta.

- Nenade, ljudino, ponosu svih nas, ostao si i pokazao da si neustrašiv borac, da si čovek za primer i na rečima i na delu. Svog jedinca Miću bezuslovno si voleo, bodrio i čuvao moju dragu sestru do poslednjeg časa. Ponosna sam na to što si mi bio zet, što sam te poznavala. Oteli su vas svirepo i jadno na 22-godišnjicu braka. Vi ćete živeti u svima nama koji smo vas voleli po vašim rečima i idealima, a najviše po predobrim srcima koje ste imali. Uvek ste bili moj oslonac i podrška - rekla je Marijana.


MARIJANA ORGANIZOVALA SAHRANU

Jasminina baka zahvalila se Marijani Mateus na govoru i organizaciji sahrane.- Hvala ti, anđele moj, znala sam da ćeš to da uradiš kako dolikuje - plačući rekla je baka i zagrlila Marijanu.Inače, Jasminin kovčeg imao je beli pokrov i ceo je bio u belim ružama i kalama, dok su Nenadov krasili crvene ruže i gerberi.

Izvor: Kurir

Pogledajte još