Robinjo želi u Barselonu

BEOGRAD, 15. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaler Mančester sitija Brazilac Robinjo rekao je da bi želeo da pređe u Barselonu, ali da još nije dobio ponudu katalonskog kluba.

Brazilac je prošle godine iz Real Madrida prešao u Siti za 32 miliona funti, što je britanski rekord među transferima. Mediji u Španiji preneli su da su Siti i Barselona postigli dogovor, i da će Robinjo u januaru preći na pozajmicu na Kamp Nou.

Trener Barselone Pep Gvardiola ranije je izjavio da je želeo da dovede 25-godišnjeg Brazilca od kada je postao trener te ekipe.

"Naravno da bih voleo da zaigram za Barsu. Pa koji igrač bi to odbio? Mogli bismo dobro da se zabavljamo, a uživao bih igrajući pored (Lionela) Mesija, Danija Alveša, Ćavija, (Andresa) Inijeste i (Zlatana) Ibrahimovića", rekao je Robinjo za El Mundo Deportivo.

"Barselona ima sjajan tim, igrao sam protiv njih i znam koliko su kvalitetni. Volim da ih gledam, svaka utakmica je spektakl. Izgledaju kao najbolji brazilski tim. Ali, trenutno za Barselonu mogu da igram samo u video igrici", dodao je on.

Robinjo je istakao da će, sve dok ne stigne ponuda od Barselone, biti potpuno posvećen Sitiju, ali da je ponosan što je Gvardiola izrazio želju da ga dovede na Kamp Nou.

"Pročitao sam u novinama Gvardioline izjave i veoma sam ponosan. Takođe, video sam i da su pojedini listovi pisali da ću u januaru otići na pozajmicu. Ozbiljno ću razmisliti tek kada stigne konkretna ponuda, ali do sada me niko nije kontaktirao", rekao je on.

"Mislim da nije pravo vreme za izjave o odlasku, pošto bi neko mogao pogrešno da ih protumači. Imam ugovor sa Sitijem i trudiću se najbolje što mogu", dodao je Robinjo.

Pogledajte još