APOKALIPSA: Hrvatsku pogodila najjača bura u istoriji

Dve osobe su povređene u stravičnoj buri koja hara Hrvatskom. Pored krova jedne škole, pokidan je krov lokalne psihijatrijske ustanove i stambene zgrade. Sav materijal se srušio na automobile koji su bili parkirani u blizini, prenosi Telegraf.

Bura u Rijeci je digla krov osnovne škole, a učenici su evakuisani. Zbog jakih udara, na teren su izašle i brojne interventne jedinice riječkog centra 112. Nastavu je otkazalo nekoliko škola.

Pored krova jedne škole, pokidan je krov lokalne psihijatrijske ustanove i stambene zgrade. Sav materijal se srušio na automobile koji su bili parkirani u blizini.

Do 11 sati vatrogasci su imali 45 intervencija.

Ova bura je iznenadila mnoge, a najveća brzina vetra je bila oko 200 kilometara na sat.

Zbog jakih udara bure prekinuto je više trajektnih linija prema srednjedalmatinskim ostrvima, a zbog nemogućnosti privezivanja u trajektnoj luci Supetar na Braču, u četvrtak ujutru se u Split vratio trajekt koji plovi na toj liniji.

– Trajekt koji je jutros isplovio iz splitske trajektne luke prema Supetru zbog jakih udara vetra nije se mogao privezati u luci u Supetru, pa nije došlo do iskrcavanja – rekao je Ante Mrvica, koordinator Jadrolinijinog splitskog vodenog područja.

Pogledajte još