Divovski mozaik teniserke Janković oborio Ginisov rekord

BEOGRAD, 15. oktobra 2009. (Beta) - Divovski mozaik sa likom teniserke Jelene Janković površine 960 kvadratnih metara i sastavljen od 137.264 raznobojnih fotografije osmeha raznih ličnosti oborio je Ginisov rekord, saopštili su u četvrtak predstavnici kompanije Rigli (Wrigley).

Mozaik je danas svečano jednokratno postavljen na parter Beogradske arene, gde je trenutno najjače rangirana srpska teniserka Janković izjavila da je "ponosna i sretna" što je oboren Ginisov rekord, jer je to još jedan način da se pokaže da Srbija ima čime da se pohvali pred svetom.

"Kada su me pozvali u kampanju bio je to veliki izazov, jer sam se pitala da li je moguće za tako kratko vreme sakupiti toliko fotografija. Ponosna sam što smo uspeli da oborimo rekord i što sam motivisala sve ove ljude sa predivnim osmesima da uđemo u Ginisovu knjigu", rekla je Rigilijeva ambasadorka osmeha Janković.

U kampanji "Mi sakupljamo osmehe, treba nam i tvoj" proizvođača žvaka "Orbit" od 1. marta do 20. septembra građani Srbije su slali svoje fotografije osmeha ili su ih fotografisale patrole po šetalištima u Beogradu. Cilj je bio da se premaši dotadašnji rekord postavljen u Velikoj Britaniji od 112.893 fotografija na 860 kvadratnih metara.

Pogledajte još