Otvoren XII međunarodni - EDUfair 2015

Međunarodni sajam obrazovanja EDUfair 2015 svečano je otvoren u hotelu Crowne Plazana Novom Beogradu. Tokom petka i subote, 6. i 7. marta, srednjoškolci i studenti dobiće informacije i savete od predstavnika domaćih i stranih visokoškolskih ustanova o izboru fakulteta i profesije. Svečanom otvaranju prisustvovali su Njegova Ekselencija Filip Pinington, ambasador Republike Kanade u Srbiji, zamenik ambasadora Republike Austrije u Beogradu Volfgang Vagner, kao i predstavnici domaćih i inostranih univerziteta. Takođe, sajam je posetio i Njegova Ekselencija ambasador Sjedinjenih američkih država (SAD), Majkl Krbi.

Tradicionalni dvanaesti EDUfair, pod sloganom „A šta ćeš ti da studiraš?“ već prvog dana okupio veliki broj budućih brucoša i studenata koji su EDUfair videli kao mesto gde mogu na najbolji način da se informišu kada je u pitanju njihovo buduće školovanje. Više od 80 predstavnika domaćih i inostranih fakulteta i visokih škola iz Srbije i 15 zemalja, tokom dva dana trajanja sajma prezentovaće svoje studijske programe, i posetiocima će ukazati na veliki izbor i mogućnosti koje imaju pri biranju njihovih karijera.

"I ove godine okupili smo predstavnike stranih i domaćih fakulteta. Prednost je što će svi koji posete sajam moći da razgovaraju sa predstavnicima visokoškolskih ustanova koji će ih direktno posavetovati i pomoći im da donesu pravu odluku o izboru fakulteta i profesije. Kao i prethodnih godina, i ove će se održati nekoliko besplatnih radionica koje su uvek posećene i daju dobre rezultate, što je i naš cilj, da pružimo konkretnu pomoć srednjoškolcima ka usmerenju u daljem obrazovanju", istakao je dr Danilo Golijanin, organizator EDUfair-a.

Pokrovitelj EDUfair-a su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Beograd. Država počasni gost je Austrija, pa će se svi zainteresovani studenti koji posete Sajam obrazovanja upoznati sa mogućnostima studiranja na austrijskim univerzitetima.

Neke od radionica na ovogodišnjem sajmu obrazovanja su, Brzo i efikasno čitanje, Neverbalna komunikacija, Ubrzano, kreativno učenje u 21. veku, Veštine usmene komunikacije i druge.

Ulaz na Sajam obrazovanja EDUfair košta 100 dinara, a ukoliko se prijavite preko facebook-a ili sajta ulaz je besplatan.

Informacije možete pronaći na sajtu sajma, kao i na Facebook stranici.

Pogledajte još