3 saveta koji će vam olakšati kupovinu farmerki

Ne kupujte nikad za broj veći

Veliki broj dama ima običaj da kupi džins za broj veći jer se u onom koji je navodno njihova veličina oseća nekako neprijatno, ali ne dajte da vas uzan model koji vas blago steže odupre od kupovine jer jeans sam po sebi ima elastin koji uslovljava da se rasteže nakon nekoliko nošenja i pranja. Zato je čak bolje da kupite model za broj manji od vašeg. To se ne odnosi na boyfriend model koji se po difoltu nosi ležernije i koji i treba da bude malo širi (ali malčice jer mora da pada savršeno na bokove). Naravno ukoliko kupujete jeans koji se nimalo ne rasteže i prilično je krut, onda i možete da procenite da li vam je potreban za broj veći.

Nije samo bitno kako vam stoji napred

Većini cura je i te kako bitno kako im farmerice stoje napred, ali šta je sa pozadinom? Možda je još bitnije kako vam je neki model legao pozadi, odnosno da li se prilagodio zadnjici?

Dužina nije bitna

Ukoliko vam neki model odgovara na struku, butinama i na zadnjici, a dužina vam je jedina koja vas odgovara, kupujte! U bilo kom trenutku možete kod krojača da skratite farmerice.

cosmopolitan/nadlanu

Pogledajte još