Otežan saobraćaj - odroni, sneg i poledica na putevima

Prema informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", pored obilnih snežnih padavina i novoformiranog snega na kolovozu, putarima veliki problem stvara izlivanje pojedinih reka i bujičnih potoka koji uslovljavaju nova klizišta ili ocepljenja pojedinih delova puta, oštećenja mostova, veće količine odrona, obaranje stabala ili dalekovoda što je, takodje, uzrok neprohodnih puteva.

AMS S vozačima savetuje da koriste puteve I prioriteta i da na put kreću sa dovoljnom količinom goriva u rezervoaru, jer su zbog ovakvih vremenskih prilika česti prekidi u saobraćaju uz moguće duže zastoje.

Kamionima sa prikolicom i šleperima ukinuta je zabrana preko Iriškog venca.

Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni uz obaveznu upotrebu lanaca, otežan je saobraćaj i na prilaznim putevima Kopaoniku zbog vejavice i pojačanog vetra, ali su sva tri prilaza ovom turističkom centru prohodni uz obaveznu upotrebu lanaca.

AMS S podseća sve vozače da su od 01.11. do 01.04. po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Van naseljenog mesta, takodje, je obavezno posedovanje lanaca ili drugih uredjaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Blic/Nadlanu

Pogledajte još