JAK VETAR Kolaps na putu ka Kopaoniku, sneg napadao 2 metra

Na pomenutim pravcima, zabranjeno je kretanje kamiona i kamiona sa prikolicom, a obavezna je upotreba zimske opreme i lanaca.

U punktu „Kruševac puta“ na Srebrncu ističu, da je pitanje trenutka kada će saobraćaj od Brzeća do Kopaonika biti obustavljen, jer ljudstvo i tehnika polako gube bitku sa nevremenom.

Zbog snega jačeg intenziteta koji više od 10 časova neprekidno pada na području aleksandrovačke i bruske opštine i čija visina iznosi od 30 do 80 centimetara, kao i neočišćenih lokalnih puteva, paralisan je život u 20 planinskih sela te dve opštine.

Najkritičnija situacija je u selima Leskovica i Velja Glava, kao i u Krivoj Reci, Osrecima, Paljevštici, Batototima, Gočmanicima, Žunju, Žarevu, Lipovacu i Šošićima.

Meštani ovih sela rekli su „Blicu“, da su iz budžeta aleksandrovačke i bruske opštine izdvojena milionska sredstva za čišćenje lokalnih puteva, ali da firme koje su taj posao dobile na tenderu odbijaju da „zarad većeg profita u martu da pale buldozere i drugu mehanizaciju“.

Inače, od težine raskvašenog snega pokidani su električni provodnici u 25 sela te dve opštine. U bruskoj i aleksandrovačkoj Elektrodistribuciji kažu, da su ekipe na terenu i da će do večeras situacija sa strujom biti normalizovana.

Blic/Nadlanu

Pogledajte još