Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Odlučujući poen Srbiji doneli su Novak Đoković i Nenad Zimonjić, koji su u dublu pobedili Marina Draganju i Franka Škugora sa 6:3, 6:4, 6:1.

Našem timu su prethodno poene u singlu doneli Đoković i Viktor Troicki, koji su slavili protiv Mata Delića i Borne Ćorića.

Prvobitno je bilo planirano da Troicki i Zimonjić igraju dubl, ali je doneta odluka da Đoković zameni Viktora, koji je bio premoren posle pet setova sa Ćorićem.

Đoković i Zimonjić su rutinski odradili posao u dublu, sve vreme su kontrolisali rezultat, a o njihovoj dominaciji najbolje govori podatak da Draganja i Škugor nisu imali nijednu brejk šansu. Na drugoj strani, srpski tim je iskoristio pet od 16 i došao do trijumfa posle jednog sata i 49 minuta igre.

Srpski tim je tako već posle dva dana izborio plasman u četvrtfinale Dejvis kupa, a od 17. do 19. jula igraće sa pobednicima susreta između Argentine i Brazila.

U Kraljevu su u nedelju na programu preostala dva singl meča, trebalo bi da se sastanu Đoković i Ćorić, odnosno Troicki i Delić, ali je velika šansa da će se na terenu naći Filip Krajinović umesto najboljeg tenisera sveta. Program počinje u 14 časova, a igraće se na dva dobijena seta.

Nadlanu / izvor: B92

Pogledajte još