JEZIVO: Angažovao batinaše da opljačkaju majku

Malezići žive u porodičnoj kući u Ulici Stanoja Miletića, u kruševačkom naselju Lazarica, ali nisu u dobrim odnosima. Prošle subote, oko 22 sata, Petar je napustio kuću I otišao u grad a pola sata nakon njegovog izlaska razbojnici su upali u deo kuće u kojem živi Milanka.

- Milanka je devizna penzionerka a nedavno je prodala lokal u Kruševcu. Petar je pretpostavio da novac nije dala u banku već ga je zadržala u kući. Da ne bi sumnja pala na njega u plan je uključio prijatelja koji je okupio kriminalce iz Aleksandrovca i Paraćina sa velikim iskustvom u razbojništvima. Pre nego što je sa sinom pošao u grad isključio je alarm I kamere koje pokrivaju dvorište I kući. – priča naš sagovornik blizak istrazi.

Lopovi su provalili u kuću i palicama napali Milanku. Vezali su joj kanapom ruke
i noge, a potom je tukli dok im nije rekla gde su novac i nakit. Da bi spasila živu glavu penzionerka je posle kraćeg mučenja odala skrovište u kojem su pare I nakit. Razbojnici su uzeli 24.500 evra I oko 650 grama zlatnog I srebrnog nakita a nakon njihovog bekstva Milanka se oslobodila kanapa I pozvala policiju I Hitnu pomoć.

Policija je kod M.P. (22) I R.M. (39) iz Paraćina i M.I. (39) iz Aleksandrovca pronašla deo ukradenih deviza ali ne I nakit za koji tvrde da su ga prodali u Bugarskoj.

Pored trojice razbojnika uhapšen je I S.M. (40) iz Kruševca koji ih je povezao sa Malezićem. R. M. i M. I. su nedavno opljačkali menjačnicu i dve trafike u Kruševcu.

Pretpostavlja se da je Petar “tipovao” svoju majku zbog finansijskih problema u kojima se nalazi ali I zbog dugogodišnje netrpeljivosti.

- Milanka ga je rodila mlada, sa 19 godina. Ostavila ga je na čuvanje drugim ljudima I otišla u Nemačku gde je radila do penzije. Novac koji je tamo zaradila iskoristila je da kupi nekoliko lokala koje je rentirala. Priča se da je I sinu naplaćivala zakup lokala preko puta Autobuske stanice. Komunikacija između njih je oduvek bila loša a nije htela ni da ga finansijski pomaže – pričaju komšije Malezića.

Nakon napada Milanka je, zbog podliva I lakših povreda, provela nekoliko dana u kruševačkoj bolnici. Nije bila raspoložena da za novine komentariše činjenicu da je prvoosumnjičeni za pljačku njen sin.

izvor: Blic

Pogledajte još