TRIJUMF U KRALJEVU: Srbija - Hrvatska 5:0!

Troicki je tako ostvario drugi trijumf u svom prvom nastupu za nacionalni tim posle suspenzije zbog kršenja antidoping pravila, presnosi B92.

Pre njega, takođe u rezultatski nevažnom meču, Filip Krajinović je nadigrao Franka Škugora rezultatom 6:4, 6:2.

Prva dva poena za Srbiju doneli su Novak Đoković i Troicki pobedama protiv Delića, odnosno Ćorića, dok su treći doneli Đoković i Nenad Zimonjić nakon što su u dublu bili bolji od Marina Draganje i Škugora.

Viktor je odigrao siguran meč – prvi set osvojio je u ključnim trenucima, pritisak je bio na Deliću u desetom gemu kako bi ostao u setu, ali je mu Srbin sa "nulom" oduzeo servis i set.

Meč je prelomio u čevrtom gemu drugog seta kada je Deliću uzeo još jedan brejk, a kasnije ga posle odličnih servisa potvrdio i mirno priveo meč kraju.

„Mate i ja smo zaista dobri drugari. Bio je lagani trening, možemo tako reći. Bio sam malo umoran, drago mi je da sam pobedio i da je na kraju rezultat 5-0. Publika me je danas oduševila – hala je bila puna, što nije uobičajeno poslednjeg dana i Kraljevo je potpuno zaslužilo ovakav događaj“, rekao je Troicki za „RTS“ neposredno posle meča.

Osim što je doneo pobedu Srbiji, Viktor je napredovao na ATP listi i od ponedeljka će biti 39. teniser sveta.

„Činjenica je da sam ušao među najboljih 40, ali se nadam da tu neću stati. Još dosta dugo vremena ne branim ništa, igraću samo najveće turnire i to mi je prilika da napredujem“, dodao je on.

Reprezentacija Srbije će se za plasman u polufinale boriti u julu protiv pobednika duela između Brazila i Argentine.

„Voleo bih da igramo protiv Brazila jer bismo igrali kod kuće. Ne ide nam se u Argentinu posle Vimbldona, ali šta god da se desi, zajedništvo je naša najveća snaga“, zaključio je Troicki.

Pogledajte još