Svirka na komemoraciji Vladi Divljanu

Komemoraciji su prisustvovale ugledne ličnosti sa naše javne scene među kojima su bili i Boris Tadić, Borka Pavićević, Velja Pavlović, Dejan Cukić, Marko Manojlović, Firči, a pojavio se i bivši "idol" Srđan Šaper.

Najpre se Slobodan Konjević obratio prisutnima, a zatim je glumac Svetozar Cvetković ispričao kako Vladu zna od rođenja, jer su se njegovi roditelji družili sa Vladinim - Vladicom i Sveticom.

(old_image)

Ljubivoje Ršumović je održao dirljiv govor. Između ostalog, rekao je da kada je čuo vest o Vladinoj smrti izjavio je saučešće sinovima i sebi. “Otišao je neko najrođeniji”.

U Vladinu čast, za njegovu suprugu Dinu i sinove Pavla i Stevana svirali su “Ljetno kino bend" i Gile iz “Električnog orgazma”.

(old_image)

Potom su Bajaga, Gile, Koja, “Ljetno kino bend”, Zdenko Kolar, Alesandar Sandrov izveli pesmu preminulog muzičara – “Rusija”.

Izvođačima su se na sceni pridružili Vladini sinovi.

(old_image)
Vlada Divljan je devedesete godine proveo je u Australiji, od 1991. do 1997. godine živeo je u Sidneju, nakon čega se se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču.
Ostaće upamćen kao sjajan muzičar koji je obeležio jugoslovensku muzičku scenu, što samostalnim radom, što sa kultnim bendom "Idoli" čiji je frontmen bio od 1980. do 1984. godine.
Sa Idolima je objavio albume "Odbrana i poslednji dani" (1982) i "Čokolada" (1983), a samostalno tri solo albuma "Tajni život A.P. Šandorova" (1988), "Sve laži sveta" (2000) i "Vlada Divljan presents Die Tonzentrale" (2003). Godine 2012. objavio je album "Četiri godišnja doba" sa bendom "Ljetno kino". Bavio se komponovanjem muzike za filmove, a svoj trag ostavio je na filmovima "Šest dana juna", "Kako je propao rokenrol", "Crni bombarder", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Sedam i po", "Čekaj me, ja sigurno neću doći", "Na lepom plavom Dunavu"... Komemoracija poznatom muzičaru Vladi Divljanu (1958-2015) održana je danas u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda.
Pogledajte još