Viva Vox izdaje svoj prvi album

„Želeli smo da na poseban način obeležimo desetu godinu rada hora, a ima li boljeg načina od izdavanja prvog albuma i održavanja koncerta u Areni? Ovim smo želeli da se zahvalimo svim slušaocima koji nas prate još od koncerata u zemunskom Domu vazduhoplovstva, kao i svim pevačima koji su prošli kroz hor i pomogli mu da postane ovo što danas jeste.

Nadamo se da će naš album prvenac i koncert u Kombank Areni biti dokaz da u Srbiji može da opstane i drugačiji doživljaj muzike od onog koji preovladava“, izjavila je Jasmina Lorin, dirigent hora Viva Vox.

Na albumu koji će nositi ime hora naći će se obrade najvećih svetskih hitova izvedenih u specifičnom maniru po kom je Viva Vox postao poznat, kako je najavio glavni aranžer Boris Balunović. „Studijsko snimanje a cappella obrada pesama, samo sa glasovima i beatbox-om, bilo je veliki izazov kako za nas tako i za sjajne ljude iz Attic studija koji su snimili ovaj album na način na koji to niko u Srbiji do sada nije uradio.

Naša publika će moći da čuje malo drugačiji zvuk od onog na koji su navikli kada nas slušaju na koncertima, ali možda će svoj put do diska naći i neke pesme koje će preneti i energiju sa nastupa uživo. Moraćete da sačekate da album izađe kako biste saznali“, rekao je Balunović.

U video klipu koji je Viva Vox postavio na svoj zvanični YouTube kanal možete otkriti kako je taj neuobičajeni proces snimanja izgledao. Reč je o prvoj u nizu kratkih video priča sa snimanja albuma kroz koje će publika moći da se približi atmosferi iza kulisa i vidi članove hora u nešto drugačijem izdanju. Nove klipove iz ovog serijala objavljivaće do kraja marta, kada će zahvaljujući Mascom Records-u njihov disk postati dostupan javnosti.

Pogledajte još