Mećava blokirala pet sela opštine Brus

Prema rečima Mikice Pršića, člana Veća opštine Brus iz Krive Reke, od pre sat vremena selo je zahvatila prava snežna mećava, tako da je otežano čišćenje.

- Iako su na probijanju smetova od preko tri metra angažovana dva buldožera, veći deo našeg sela još je u potpunoj blokadi. Ljudi iz Crvenog krsta u Brusu motornim sankama su jutros dopremili nove količine lekova za bolesne, a na lečenje odvezli dve osobe - kaže Pršić.

On dodaje da je na glavnom putu kroz selo ostalo neočišćeno još dva kilometra, kao i 11 zaselaka u dužini od 50 kilometara.

Miloslav Biserčić, direktora bruske Direkcije za puteve i izgradnju, kaže da je na rašćišćavanju smetova angažovano više od desetak bildožera i drugih teških mašina i da danas stiže novo pojačanje iz Trstenika, Leposavića i Kruševca.

Sekretar bruskog Crvenog krsta Saša Tomić rekao je “Blicu” da je iz Crvenog krsta Srbije stigla spasilačka ekipa od osam ljidi koji će zajedno sa petoricom spasilaca iz ove bruske humanitarne organizacije pomagati najugroženijim građanima u zavejanim selima.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još