Dejan Lazić sa Beogradskom filharmonijom

Rođen u Zagrebu, Dejan Lazić (37) je studirao na prestižnom Mocarteumu u Salcburgu, a danas živi u Amsterdamu. Pored pijanističke karijere takođe se bavi i kompozicijom. Posle dužeg vremena u Beogradskoj filharmoniji će se začuti muzika baroka, uz Bahov koncert broj 3, koji je danas podjednako zastupljen na koncertnom repertoaru pijanista i čembalista.

Hajdnovo delo koje izvodi Beogradska filharmonija, poznato je pod svojim popularnim nadimkom Udarac timpana, kojim čitava kompozicija počinje. Ova simfonija je postala jedna od najomiljenijih među Hajdnovim ostvarenjima u ovom žanru, a često se izvodi i danas. Muzičko putovanje kroz stilske epohe baroka i klasike, završiće se u romantizmu. Velelepna simfonija Sezara Franka predstavlja jedan od vrhunaca simfonijske muzike XIX veka.

Koncert iz ciklusa „Iz šefove kuhinje“, predvodiće Kristijan Mandeal, dragi gost Filharmonije, umesto šefa-dirigenta Muhaja Tanga, koji je, nažalost, otkazao dolazak zbog bolesti. Koncert koji će se održati u petak, tradicionalno se posvećuje uspomeni na premijera Zorana Đinđića.

Pogledajte još