NEOČEKIVANO: Otkrili smo ko češće ima seks - parovi ili samci

Brojna istraživanja ukazuju na to da bračni parovi zapravo češće vode ljubav nego samci i to je donekle odgovor na ovo pitanje. Najlogičniji zaključak je da ljudi koji češće vode ljubav to čine zato što vole, nezavisno od toga jesu li ili nisu u braku.

Dakle, verovanje da seksualni život umire sa brakom zapravo je mit.

JESU LI ISTRAŽIVANJA UVEK U PRAVU?

Iako nam istraživanja na ovu temu pružaju dobre smernice, ona ne moraju davati i pravu sliku stanja, jer se, primera radi, posmatra samo brak ili samo seks za jednu noć.
Međutim, dugotrajne veze su vrlo slične braku, a one se ne uzimaju u obzir prilikom istraživanja.
I među samcima postoje brojne kategorije - od onih koji ne žele neobavezni seks do onih koji gotovo redovno (ili isključivo) upražnjavaju veze za jednu noć.

UČESTALOST SEKSUALNIH ODNOSA NIJE UVEK ISTA

Na primer, vrlo je uobičajeno da se na početku braka češće upražnjava seks. Nakon što dođu deca, broj seksualnih odnosa često se smanjuje. Slične razlike se mogu uočiti i kod samaca.
Ako se kod određene osobe dogodi razdoblje u kojem nije u mogućnosti da odlazi na različite događaje, manji je i broj seksualnih odnosa. Međutim, samci ponekad imaju tzv. prijatelje sa povlasticama pa im to omogućuje češće seksualne odnose.

U KOJOJ STE FAZI VEZE IMA PRESUDAN ZNAČAJ

Tačan odgovor na pitanje je li češći seks kod samaca ili parova zavisi od mnogih činjenica. Na primer, jesu li samci u bilo kakvoj vrsti veze duže od dve godine ili koliko dugo su parovi u braku.
To su samo neka od brojnih pitanja čiji odgovori bi mogli dovesti do rešavanja večne misterije o razlici u kvalitetu između samačkog i bračnog seksa.

KOJA FAZA VEZE JE KLJUČNA?

Očekivano, seks je uvek intenzivniji na početku veze, a s godinama intenzitet opada. Međutim, oni koji su u braku imaju partnera, a samim tim i veću mogućnost za redovne seksualne odnose. Samcima je seks najčešće kao na početku veze, ali nemaju stalno uz sebe partnera pa to umanjuje šanse za seks.
Dakle, ako bračni par doživljava seks kao važan element braka i voli seks, i njihovi seksualni odnosi će biti česti. Nesumnjivo, njihov seksualni život biće bolji nego onaj koji imaju neki samci.
Isto tako, samci koji vole seks i upražnjavaju ga s različitim partnerima, imaće bolji seksualni život od, na primer, bračnog para kom seks nije preterano važan pa ga samim time ni ne upražnjavaju često.

Nadlanu / Izvor: portaloko

Pogledajte još