Noć u Beogradu: U četiri udesa, četvoro povređenih

U Beogradu su se tokom noći petak na subotu dogodila četiri saobraćajna udesa u kojima su povređene četiri osobe, a od hroničnih bolesnika pomoć lekara najviše su tražili astmatičari, izjavila je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Prvi udes dogodio se u 23.20 sati na uglu ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića, na opštini Čukarica i u njemu je 45-godišnji muškarac u svojstvu vozača zadobio tupu povredu glave i trzajnu povredu vrata.

U 23.28 časova na Rakovačkom putu kod servisa "Tojote" dogodio se udes u kome su povređene dve osobe.

Muškarac od 27 godina u svojstvu vozača zadobio je trzajnu povredu vrata, žalio se na glavobolju i mučninu, nije rekonstruisao događaje, pa je postojala pretpostavka da je dobio potres mozga.

Ženska osoba od 24 godine, suvozač, zadobila je trzajnu povredu vrata i tupu povredu glave, ali je bila svesna i stabilna.

U 23.30 na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Vjekoslava Kovača, kod Cvetkove pijace, dogodio se udes, međutim dve osobe koje su učestvovale u udesu negirale su povrede i potpisale su da ne žele zbrinjavanje.

U 6.45 na Zrenjaninskom putu, smer ka Ovči, ženska osoba od 36 godina, suvozač, zadobila je tupu povredu grudnog koša.

Hitna pomoć je protekle noći obavila ukupno 116 intervencija, od kojih je 20 bilo na javnom mestu.

Od hroničnih bolesnika najviše su se javljali astmatičari, a zatim srčani bolesnici i osobe sa hipertenzijom.

Za poslednja 24 sata dogodilo se sedam saobraćajnih udesa, Hitna pomoć je imala ukupno 270 intervencija, od koji su 72 bile na javnom mestu, rekla je Macura.

Novosti/Nadlanu

Pogledajte još