Peta godišnjica smrti Ksenije Pajčin i Filipa Kapisode

Porodice Pajčin i Kapisoda godinama se bore s bolom zbog gubitka svoje dece, i to ni vreme ne može da ublaži.

Filipov otac Mića Kapisoda priznaje da i dalje nema snage da pozove Ksenijinu majku.

- Ne dirajte mi u rane. Nemam snage da se čujem sa Ksenijinom majkom. Kako vreme prolazi, sve mi je teže. Čini mi se da u početku nisam ni bio svestan količine bola koju je donela ova tragedija, ali kako vreme prolazi, sve više mi nedostaje moj Filip - s dubokim uzdahom priča Kapisoda.

U Filipovom domu na Cetinju poslednjih pet godina kao da je vreme stalo. Samo se uspomene ljubomorno čuvaju.

- Njegova soba i dalje je netaknuta. Tamo gotovo da ne ulazimo. Čuvamo slike i uspomene na njega. Ohrabruje nas samo činjenica da ga prijatelji nisu zaboravili već nas često posećuju. U stalnom smo kontaktu s Gogom, ona nas obilazi. Dolazi nam i Petar, koji brine o nama nakon Filipove smrti. Šta ćemo, preživljavamo - završava priču duboko ožalošćeni otac.

(old_image)

Iako je bilo insinuacija o tome da su se Ksenijina majka Ljubica i Filipov otac Mića nedavno prvi put čuli nakon tragedije, do toga ipak nije došlo. Dve porodice dostojanstveno svaka u svom bolu čuvaju sećanje na svoju decu.

Goga Sekulić
TUGA ZA KSENIJOM I FILIPOM NIKAD NEĆE PROĆI

Često ih spominjem oboje, mogu da zamislim kako je njihovim roditeljima. To je velika bol i tuga koja nikad neće proći. U kontaktu sam s Filipovim roditeljima. Nju sam volela jer je bila lafica, a on mi je bio baš dobar drug i nedostaje mi njegovo prisustvo, kao i energija koju je imao.

Bane Dević
NIŠTA SE NIJE PROMENILO, KSENIJA MI I DALJE NEDOSTAJE!

Ksenija mi i dalje nedostaje i uvek će mi nedostajati, ništa se nije promenilo. Ona mi je bila najbolji prijatelj i posle njene smrti nikad nisam pokušao da se zbližim sa nekim i ponovo pronađem pravog druga. Zahvaljujući njoj već 14 godina se bavim svojim poslom. Za njom sam tugovao i bio van sebe dve godine, kasnije sam sebi rekao da moram ići dalje, ali ona je svaki dan prisutna u mom životu. Njena majka se i dalje bori, ne pitam je kako je jer se vidi da je loše.

pulsonline/nadlanu

Pogledajte još