U nastavku prvenstva ćemo pokazati karakter

BEOGRAD, 16. oktobra 2009. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović rekao je da je ekipa dobro radila tokom dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije i da očekuje da u narednom periodu igrači pokažu karakter i potvrde da su najkvalitetniji u Srbiji.

"Posle pauze zbog reprezentacije vraćamo se onome što je mnogo interesantnije od treninga, a to su prvenstvene utakmice. Sudeći po onome što smo radili tokom ovih mini-priprema, siguran sam da ćemo u nastavak prvenstva ući sa mnogo više samopouzdanja", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.

Partizan je u prvih sedam kola zabeležio četiri pobede i tri remija, a Stevanović je ocenio da, uprkos nešto lošijim rezultatima, ekipa još uvek ima realne šanse da odbrani titulu.

"Iako se pričalo su igrači zasićeni zbog četiri titule osvojene u prethodne dve sezone, to nije tako. Ekipa je još uvek 'gladna' trofeja. Znam da imam najbolje igrače u zemlji, ali to moraju da dokažu na terenu", kazao je on.

Partizan u nedelju u osmom kolu Jelen Superlige igra na svom terenu protiv Jagodine, a Stevanović je najavio nekoliko promena u prvom timu.

"Trudili smo se u protekle dve nedelje da proširimo spisak igrača koji će biti u konkurenciji za prvi tim. Nekolicina njih je radila izuzetno dobro, radili su kvalitetno i nametnuli se svojom igrom", rekao je on, ali nije želeo da imenuje fudbalere koji će u nedelju istrčati na teren.

Stevanović je rekao da dobro poznaje ekipu Jagodine i podsetio da je to jedan od retkih timova od kojih je Partizan izgubio prošle sezone.

"Jagodina je dobra i stabilna ekipa, imaju nekoliko veoma dobrih pojedinaca. Tu je Perica Ognjenović, ali i (Vladimir) Đilas koji napreduje iz sezone u sezonu. Ipak, imamo sposobnu odbranu, a očekujem da će Jagodinci u Beograd doći da se nadigravaju", rekao je on.

Utakmica osmog kola Jelen Superlige između Partizana i Jagodine igra se u nedelju od 17.00 na stadionu u Humskoj.

Pogledajte još