Sveštenik stao da pomogne taksisti pa i njega ubili

Prema prvim sumnjama beogradske policije, humanost je Miroslava Čvorovića, protestantskog pastora Crkve Božje iz Padinske Skele - koštala života.

Naime, on je video kako nepoznati muškarci na neosvetljenom putu pokušavaju da izvuku taksi vozilo iz blatnjavog jarka. Ne znajući da su nekoliko minuta ranije ubili taksistu Ćiru Treneskog (41), pastor je stao da im pomogne.

Umesto toga, ubice su izrešetale Čvorovića iz automatske puške, jer je verovatno primetio tragove krvi i beživotno telo, otevši njegov crveni „jugo“, kojim su pobegli s mesta zločina.

Telo sveštenika inspektori su pronašli tek juče ujutru, jer ga niko u jarku na neosvetljenom Zrenjaninskom putu u četvrtak uveče nije mogao videti.
Nastradili sveštenik radio je kao noćni čuvar u obližnjem gazdinstvu PKB. Ranije je radio kao muzar, ali je nakon teške povrede noge na radu pre godinu dana prebačen na radno mesto noćnog čuvara.

- Ovo je velika tragedija. Miroslava sam poznavao skoro 20 godina, držao je službe u Beogradu i Beloj Crkvi, bio je neverovatno posvećen i human čovek. I on i njegova porodica, supruga Asaneta i ćerke Sonja i Nina, pomagali su u brojnim humanitarnim akcijama. U narednim danima crkva će se oprostiti od svog pastora kako dolikuje - rekao je za „Blic“ Samuilo Petrovski, predsednik Protestantsko-evanđeoskog udruženja Srbije.

S druge strane, u porodici ubijenog taksiste Treneskog juče i dalje nisu mogli da poveruju kakav ih je užas snašao.

- Strašno je šta se dogodilo našem Ćiri. Žena i ćerka su potpuno izgubljene, na lekovima su za smirenje otkad su čule šta se dogodilo. Porodica je juče još morala i da daje iskaz policiji i da na sudskoj medicini identifikuje telo. Ćira je bio omiljen u čitavom naselju, vožnju komšijama nikada nije odbijao - rekao je juče za „Blic“ Petar Lozinjak, muž Ćirine sestre.

Nadlanu / izvor: blic

Pogledajte još