Nakon tmurnog jutra, sunčan dan

U Timočkoj Krajini biće umereno i potpuno oblačno, ponegde s kišom.

Vetar će biti slab do umeren jugoistočni i istočni, koji će krajem dana i u toku noći u košavskom području povremeno biti i jak.

Jutarnja temperatura će se kretati od minus tri do četiri stepena Celzijusovih, a najviša dnevna od osam do 14 stepeni Celzijusovih.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplije. Vetar će biti slab do umeren jugoistočni, a krajem dana i u toku noći povremeno i jak.

Jutarnja temperatura biće oko četiri, a najviša dnevna oko 14 stepeni Celzijusovih.

U Srbiji će u ponedeljak i utorak biti pretežno sunčano i toplije, a u Timočkoj Krajini umereno i potpuno oblačno i uglavnom suvo.

U košavskom području vetar će biti umeren do jak, jugoistočni. Do petka će biti malo svežije, pre podne pretežno sunčano, posle podne i krajem dana promenljivo oblačno u istočnim i jugoistočnim krajevima i u planinskim predelima ponegde sa slabim padavinama.

Za vikend se očekuje toplije vreme, uz postepeno naoblačenje sa jugozapada, mestimično s kišom.

Biometeorološka situacija će imati relativno povoljan uticaj na hronične bolesnike, ali se izvesna opreznost i dalje savetuje osobama sa kardiovaskularnim oboljenjima. Takode, izvesne tegobe su moguće i kod psihičkih bolesnika, naročito u područjima sa jakim vetrom. Od meteoropatskih reakcija mogući su promenljivo raspoloženje i glavobolja.

Nadlanu / izvor: b92

Pogledajte još