Uskoro stiže aplikacija koja će ti otkriti da li te dečko laže

Koja god devojka kaže da ovo neće imati na svom telefonu, vrlo verovatno laže.
Šta kada bismo ti rekli da bi uskoro mogla biti dostupna mobilna aplikacija, koja bi uz pomoć kamere na tvom pametnom telefonu, mogla skenirati lice tvog dragog, u potrazi za neverbalnim znakovima neiskrenosti, nemira ili nepoštenja?

Radi se o sistemu Affdex, koji prema rečima kompanije, "može razaznati trenutak po trenutak emocionalnog stanja koristeći kameru". Tehnologija je zasad namenjena samo trgovcima, koji bi je mogli koristiti za ocenjivanje reakcija kupaca na proizvod i u video intervjuima sa potencijalnim kandidatima za posao.

No, šuška se kako je samo pitanje vremena kada će ova tehnologija postati malo ličnija. Uostalom, program se već koristi u aplikaciji Finch, igri u kojoj se takmiči dvoje ljudi, a onaj s prvim osmehom, otkrivenim od strane Affectiva aplikacije, gubi.

U svakom slučaju, bilo bi zanimljivo iskoristiti aplikaciju u razne svrhe na dečku, kao npr. u ispitivanju o sinoćnjem izlasku s društvom ili o tome zašto je juče ostao tako dugo na poslu. Ili samo kad kaže da mu je "potrebno malo vremena da razmisli" ili "dobro sam".

Šta vi kažete?

Nadlanu/ izvor: index.hr

Pogledajte još