Saslušani otmičari: Devojčica nam je trebala za DNK

Nakon što su saslušani u Tužilaštvu, zatraženo je da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i uznemirenja javnosti, bojazni da će uticati na svedoke, da će ponoviti krivično delo, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo za koje se terete.

Osumnjičenu su saslušani u prisustvu advokata po službenoj dužnosti i tumača za francuski jezik. Odluku o određivanju pritvora i pokretanju istrage doneće, najverovatnije tokom noći, sudija za prethodni postupak Specijalnog suda u Beogradu.

Mišel Sebastijan (46) i njegova poćerka Kristel Eje (26) branili su se ćutanjem pred tužiocem. Oni su odlučili da odbranu iznesu u daljem postupku, kada budu upoznati sa svim dokazima. Za razliku od njih, Sandrin Goren (50) je dala iskaz.

- Hteli smo da pomognemo mojoj ćerki (Eje, prim. aut.) da zadrži njeno dete. Devojčicu smo uzeli zbog DNK analize, da bi se pokazalo da suprug moje ćerke nije otac njenog deteta. Nameravali smo da posle toga dete vratimo u Srbiju - izjavila je Sandrin Goren pred tužiocem, saznaje "Blic".

Prema navodima krivične prijave Mišel Sebastijan, Sandrin Goren i Kristel Eje su 13. marta oko 12 sati u naselju Braće Jerković u Beogradu upotrebom sile oduzeli od majke maloletnu M. P. staru dve godine, a zatim vozilom "BMW" pokušali da napuste teritoriju Srbije, u čemu su pravovremenom intervencijom policije sprečeni.

Pogledajte još