KRIMINOLOG OTKRIVA: Otmičari male Maše su imali pomagača

On kaže da je potpuno nejasno zbog čega bi neko potegao čak iz Francuske radi otmice u ovu svrhu.

- Dece Mašinog profila sasvim sigurno ima i u Francuskoj, a ako su tražili zemlju u kojoj bi ovako nešto moglo da prođe neprimećeno, zašto su odabrali Srbiju, a ne Moldaviju, u kojoj su kidnapovanja ove vrste mnogo češća. Takođe, sama akcija je preskupa, pogotovo za sitne kriminalce, očito diletante, kakvi su ovi otmičari. Čini mi se verovatnijim da je u pitanju bio pokušaj otmice radi preprodaje deteta, a u takvom poslu otmičari su zaduženi samo za tranzitni deo i nisu sposobni da vode posao - smatra Nikolić.

Kriminolog objašnjava da u ovakvim slučajevima kriminalci često policiji i tužilaštvu prodaju po nekoliko različitih priča o svrsi zločina, uglavnom kako bi zaštitili finansijera, koji često do kraja ostaje neotkriven.

- Sigurno su imali i insajdera u Srbiji, nemoguće je da su se tako lako snašli u potpuno nepoznatom gradu. Što se tiče Fejsbuk profila, naši ljudi moraju da shvate da iznošenje bilo kakvih informaciju o detetu na društvenim mrežama predstavlja opasnost - kaže Nikolić.

Izvor: Blic

Pogledajte još